Det hvide smil – hvordan får jeg det?

Da dine tænder brød frem – både mælketænderne og de blivende tænder – var de fine hvide. Faktisk er det kun mælketænderne, der er hvide. De blivende tænder er nærmere gule, fordi tandbenets gule farve skinner igennem. Farven er ikke helt ens hos alle; men vi opfatter den alligevel som hvid. Hvis du hele livet igennem har været omhyggelig med tandpleje, har undgået uheld med fysiske tandskader til følge og ikke har været udsat for alvorlig sygdom, er der gode chancer for, at du som både voksen og ældre kan vise en pæn og nydelig tandrække frem i et stort smil til din omverden.

Hvis du ikke er så heldig,  og dine tænder er blevet misfarvede af forskellige fødevarer som kaffe, the og vin, eller hvis du mangler hele eller dele af tænder, bør du eksempelvis finde en specialiseret tandlæge på Frederiksberg, som vil kunne hjælpe dig med at genskabe en flot og funktionel tandrække, som du med stolthed kan præsentere med dit smil.

 

Hvide tænder - smukt smil

 

Der er flere grunde til, at det er en god ide at have et pænt og regelmæssigt tandsæt. For det første ser det godt ud. For det andet fungerer det bedst som tyggeredskab, og for det tredje er det lettere at holde rent.

Hvis du har behov for flere forskellige tandbehandlinger for at opnå det flotte tandsæt, vil din tandlæge fortælle dig om mulighederne, foreslå dig en plan og give dig et tilbud på, hvad det koster. Du kan så selv bestemme, hvilke behandlinger, du vil have udført og i hvilken rækkefølge. Hvis dine tænder er intakte, og tandrækken fremstår, som du ønsker det, drejer dit ønske sig måske blot om at opnå en pæn hvid farve. I nogle tilfælde kan opgaven løses med en blegning af de eksisterende tænder. Behandlingen foregår i et forløb på klinikken eller i en kombination af blegning hjemme og på klinik.

Hvis dine tænder – eller nogle af dem – er meget skadede, kan det være nødvendigt at sætte nye facader på. Har du behov for at få udfyldt lidt for store mellemrum eller udbygget nogle meget uens tænder, vil tandlægen vejlede dig i aktuelle muligheder, fordele og ulemper.

Blegning af tænderne, påsætning af facader og udbygning af tænder vil altid have en effekt på dit naturlige, eksisterende tandsæt, som du ikke senere kan fortryde. Tandblegning gør tænderne mere modtagelige for nye misfarvninger. Når facader limes på dine egne tænder, påvirkes emaljen. Materialet til udbygning af tænder skal fastgøres til dine eksisterende tænder. Det er altså vigtig at behandlingen udføres ordentlig. Heldigvis er det nemt at finde en kompetent tandlæge på København, som kan give dig en professionel vejledning. Og selvom det eksempelvis kan være fristende at anvende et billigt hjemmeblegningssæt, så risikerer du at fortryde det i det lange løb. Ønsker du alligevel selv at udføre behandlinge, så husk alligevel at spørg din tandlæge til råds.

Tandlæge Erik Strange
Borups Alle 7
2200 København N
Telefon: 38346786

Leave a Reply