Fem grunde til at få professionel tandrensning

Når det kommer til mundhygiejne tror mange, at det er nok at børste tænder to gange om dagen og bruge tandtråd, for at holde deres tænder hvide og rene. Desværre er der en del mere involveret i god mundhygiejne, end bare at have en god børsterutine. Herunder er fem gode grunde til, at du bør gå til tandlægen eller tandplejeren og få dine tænder renset jævnligt.

sund mundhygiejne

  1. Forebyg huller

Her er tandbørstning en meget stor faktor, og kan spare dig for langt de fleste ubehagelige overraskelser. Problemet opstår, hvis du først får tandsten eller opbygning af hårdere plak. Dette er du ikke i stand til bare at børste væk, det er tandlægen nødt til at kigge på. Får dette lov at blive siddende, leder det sandsynligvis til huller i tænderne.

  1. Opdag cancer i munden

En tandlæge kan ikke kurere kræft i munden, men denne kan opdage det i tide, og anbefale den rette behandling for det. Som med alle andre typer kræft, er det vigtigt at det bliver opdaget tidligt.

  1. Forebyggelse og behandling af kronisk dårlig ånde

Såkaldt “Halitosis” opstår, når førnævnte opbygning af plak bliver så slem, at det begynder at give andre infektionstilstande i munden. Infektioner i munden lugter dårligt, og går ikke væk af at du børster tænder. Hertil skal du til tandlægen og få tænderne renset.

  1. Flottere tænder

Hivs du drikker meget cola, te, kaffe eller ryger, vil dine tænder blive misfarvede over tid. Denne proces går hurtigere hvis du ikke får børstet ordentligt. Det er langt nemmere og billigere at få renset tænderne halvårligt, end det er, at få dem bleget senere.

  1. Generelt helbred

Der er helt klart en sammenhæng imellem at have god tandhygiejne og have et godt overordnet helbred. Se tandrensningerne som en investering i dit generelle velbefindende.

prisen på en tandrensning kan variere, men er ofte omkring 300 kr. Hertil kommer den pris du skal give for konsultationen. Du bør have en tandlæge tæt på dig, så det er nemt at komme til konsultationerne. Bor du i København, bør du altså finde en passende tandlæge i København. Uanset hvordan din økonomi er, er det billigere at få taget sig af problemer med tænderne, inden de vokser sig for store. For de fleste handler det om en investering på omkring 500 kr. hvert halve år, og så er det langt mere behageligt end rodbehandlinger og tandudtrækninger.
CityDent
Tandlæge Inge Elisabeth Madsen ApS
Vester Voldgade 10
1552, København V
Tlf: 33 11 44 99

Leave a Reply