Hvornår skal du søge akut tandlæge?

Hvornår bør du opsøge tandlæge akut? Hvis du oplever, at du pludselig får store smerter i en tand, bør du søge akut tandlæge. Det kan nemlig være et symptom på noget alvorligt. Der kan være flere årsager til pludseligt opståede smerter, så som huller i tænderne, døde tandnerver eller knækkede tænder.

Huller i tænderne

Huller i tænderne, også kaldet caries, vil typisk ikke skabe store smerter. Faktisk kan du have hul i en tand i længere tid, uden at du selv kan mærke noget til det. Hvis det pludselig giver dig smerter, betyder det som regel, at hullet er nået helt ned til tandens nerve, og så bliver det alvorligt. Hvis smerten skyldes, at en tand er blevet angrebet af caries, vil du som regel få ondt, når du tygger under et måltid. Smerten kan altså forsvinde igen, men hvis det er en skarp, sviende smerte, er det tegn på, at noget er alvorligt galt med en af dine tænder.

Død tandnerve

Tandens nerve kan dø. Det sker, hvis der er gået hul på en tand ved et caries angreb. Hvis hullet når ned til tandens nerve, kan der komme bakterier ned til nerven. Det skaber betændelse i tandnerven og senere tandroden, og betændelsen slår nerven ihjel. Betændelsen giver smerter, og det kan altså være årsagen til, at du pludselig får ondt. En død tandnerve skal fjernes, inden betændelsen spreder sig, og selvfølgelig skal du også ud af smertetilstanden, så her er det vigtigt at søge tandlæge hurtigst muligt.

Knækkede tænder

Du kan være uheldig og knække en tand. Det kan der være mange årsager til. Din tand kan allerede været svækket, hvis emaljen er slidt, eller hvis du har fået foretaget en rodbehandling. Du kan også simpelthen være uheldig og falde, så tanden knækker. Men en knækket tand giver altid en meget smertefuld tilstand. Søg tandlæge med det samme, og imens du venter på at få en tid, kan du selv prøve at stoppe en eventuel blødning ved at presse lidt sammenrullet køkkenrulle mod såret. Tag et smertestillende middel, hvis du har brug for at dæmpe smerten, og sørg så for at komme afsted til tandlægen.

De fleste tandlæger har akut tider. Søger du akut tandlæge på Østerbro, vil du hurtigt kunne finde en tandlæge nær dig. Du kan ganske enkelt lave en søgning på nettet efter tandlæge Østerbro, og du vil hurtigt få en række resultater, så du kan finde en god tandlæge hurtigt.

Svaneklinikken

Østerbrogade 148, 1. tv.

2100 København Ø

39 29 47 41

Leave a Reply