Paradentosebehandling

Den bedste behandling mod parodontose er den, som passer til dig og det stadie din tilstand er i. Det er altid tandlægen som beslutter hvilken behandling, der vil give dig det bedste resultat, baseret på din nuværende situation. Det kan dog være rart for dig som patient, at vide nogenlunde hvad du går ind til, så her er en række af de mest almindelige behandlinger for parodontose.

paradentose

Normal parodontosebehandling

Under tandlægebesøget vil tandlægen måle tandkødslommernes dybde. er de meget dybe er det fordi der har opbygget sig bakterier i overgangen mellem tænder og tandkød. Disse bakterier kan over tid ødelægge både tænder, knogle og tandkød i din mund. Er der meget af det, bør det derfor fjernes straks. Dette gøres mest effektivt ved at skrabe det af. Den vigtigste del af behandlingen, og den som går igen for alle behandlinger mod parodontose er den daglige tandbørstning. Du bør børste tænder to gange dagligt og bruge tandtråd mindst én gang om dagen. Hertil kan komme ekstra tandbørstninger hvis det skulle blive nødvendigt.

Kirurgi for parodontose

Bliver tandkødslommerne for store til, at man kan gøre tænderne ordentligt rene, kan kirurgi være en start på løsningen. Behandlingen består i, at tandlægen fjerner et stykke af tandkødet i det angrebne område, således at tandbørstning igen er effektivt. Behandlingen er ikke særlig hyppig, da det ofte er nok at skylle tandkødslommerne med desinficerende væske og udføre en grundig tandrensning.

Laserbehandling for parodontose

Ved laserbehandling brændes dødt væv og bakterier i tandkødslommerne væk. Behandlingen skal muligvis foretages indtil flere gange for at få fjernet det hele. Smerten er efterfølgende mindre end ved et kirurgisk indgreb.

God tandbørstning

som tidligere nævnt er tandbørstningen et vigtigt led både i at forebygge og i at behandle paradentose. En god regel er, at du bør børste mindst 10 gange på hver flade af hver tand. Dette skal være i en cirkulær bevægelse og helst ikke i mindre end to minutter i alt. Herefter bør du benytte tandtråd.

Uanset hvor invasive disse behandlinger måtte synes, så er de alle langt bedre end at lade stå til. Hvis parodontose ikke bliver behandlet kan man miste sine tænder, eller endnu værre: man kan få seriøse infektioner som i yderste instans kan være livstruende. Bor du i hovedstadsområdet kan du finde en tandlæge ved Kongens Nytorv eller en med speciale i  paradontosebehandling i København hvis du vil være sikker på, at du har styr på din paradentose.

Tandlægerne Palæcentret
Palægade 7, 3. sal
1261 København K
Tlf: 70 88 56 74

Leave a Reply