Tandbøjler er ikke kun for børn

Man har i mange år været af den opfattelse at bøjler kun var for børn, fordi man mente at tænderne stoppede med at flytte sig, når man var nået en vis alder. Nu ved vi dog, at et mellemrum mellem tænder har tendens til at medføre, at vores tænder rykker sig. Dette viser således, at selvom man er voksen, kan man altså stadig godt få rettet og rykket sine tænder. Denne indsigt har haft stor betydning for de mange voksne, som har gået rundt med tandproblemer, som er opstået fordi problemerne blev overset, da de var børn. Disse voksne har fået nyt håb om at komme deres tandproblemer til livs. Du kan derfor besøge din lokale tandlæge i Holbæk, hvis du er en af de voksne ,som ønsker at få rettet dine tænder.

De såkaldte voksentandbøjler, som er designet til langtidsbrug, er bedst egnet til folk, som er over 18 år. I nogle tilfælde bliver tandbøjlerne brugt i mere end et år, hvilket blandt andet skyldes at voksne jo ikke længere vokser. Og i tilfælde af at nogle alligevel skulle vokser, er det ikke i et ligeså højt tempo som børn.

Voksentandbøjlerne kan altså bruges i lange perioder og bruges typisk i mellem halvanden til tre år. Efter behandlingsperioden, kan man erstatte tandbøjlen med en tandskinne, som hjælper med at vedligeholder tændernes nye position.

Tandregulering udført af specialiserede tandlæger

Er voksentandbøjler overhovedet nødvendige?
Dette spørgsmål findes der ikke et enkelt svar på, da det afhænger af hvordan man ser på livet. Hvis man er af den overbevisning at udseendet er vigtigt, og at man i mange sammenhænge i livet bliver bedømt på ens udseende, så vil man højst sandsynligt mene at voksentandbøjler er nødvendige.

I nutidens samfund bliver vi i stigende grad påvirket at det vi ser  i TV, magasiner og film. Dette har medført at rigtig mange mennesker i dag ønsker at få et såkaldt “Hollywood smil”, hvor fokus er på at få hvide tænder. På verdensplan bliver der derfor brugt flere millioner kroner på æstetiske tandbehandlinger såsom tandblegning. Men er det ikke snart på tide at sætte fokus på mere alvorlige tandproblemer som eksempelvis skæve tænder? Når sådanne tandproblemer ikke bliver behandlet kan det i mange tilføre føre til meget store og alvorlige tandsygdomme.

Hvordan får man voksentandbøjle?
De fleste tandlæger tilbyder efterhånden voksne klienter at få bøjle på. Man skal dog være opmærksom på at bøjlerne ikke blot kan købes i en butik. Det er først nødvendigt at en specialiseret tandlægeklinik med billige priser undersøger og vurderer din situation, eftersom ikke alle situationer kan eller bør behandles ved brug af voksenbøjler. Efter undersøgelsen vil du få afvide hvilke form for voksentandbøjle der passer til lige netop dig og dine tænder.

Voksentandbøjler differentierer sig alt efter hvilke type materialer der bruges og deres evne til at korrigere de forskellige tandmæssige situationer. Nogle eksperter vil måske stadig anbefale de traditionelle metalbøjler mens andre i stedet vil anbefale en gennemsigtig bøjle lavet af en anden form for materiale. Du kan eksempelvis blive anbefalet at vælge de gennemsigtige, hvis du har et job hvor dit udseende er af stor betydning.

Ligesom almindelige bøjler
Prisen på voksentandbøjler svarer normalt til prisen på almindelige bøjler. Hvis ikke du har råd til at betale dette, har du altid muligheden for at besøge en af landets tandlægeskoler, og høre om de har mulighed for at udføre behandlingen til en lavere pris. Du skal ikke være bekymret for kvaliteten af deres arbejde, da professorer og fagfolk holder nøje tilsyn under hele forløbet og proceduren.

Tandlægerne Eggers & Vester
Smedelundsgade 39
4300 Holbæk
Tlf: 59 43 43 11

 

Leave a Reply